1515
Annons

Elscooter-bolagen Tier, Bolt och Voi får exklusivitet i Oslo

Voi, Tier och Bolt får ensamrätt att hyra ut elsparkcyklar i Oslo. 

Foto:Janerik Henriksson/TT

På torsdagen offentliggjorde Oslo kommun vilka tre operatörer som får ensamrätt att hyra ut elsparkcyklar den kommande säsongen. Valet föll på svenska Voi, tyska Tier och estniska Bolt. Så sent som i förra veckan tog Voi och Tier också hem upphandlingen i norska Trondheim – den gången tillsammans med norska operatören Ryde.

”Oslo ligger i framkant när det gäller regelverk och ställer höga krav. Vi ska leverera säkerhet, ordning och hållbara lösningar. Vi ser fram emot att hjälpa till att lösa problem och leverera ett bra erbjudande samtidigt som vi fortsätter arbeta för att kombinera och knyta samman olika former av hållbara mobilitetslösningar”, säger Lukas Samuelsson, General Manager Nordics på Tier.

I ett pressmeddelande skriver den svenska operatören Voi att de är stolta över att ha fått förtroendet att hyra ut sina elsparkcyklar i den norska huvudstaden.

”Genom lokala samarbeten, utveckling av parkeringslösningar och vår helt nya elsparkcykelmodell Voiager 5 vill vi bidra till att göra Oslo till en trygg och tillgänglig stad för alla trafikanter”, kommenterar Vois Nordenchef Christina Moe Gjerde i samma pressmeddelande. 


Nytt samarbete ska leda till ”flera hundra” nya elbilspooler

Fordonspoolen OurGreenCar och laddoperatören Eways har undertecknat ett samarbetsavtal. Planen är att tillsammans etablera ”flera hundra” elbilspooler de närmaste åren.

Ourgreencar placerar fordonspooler i fastigheter, hos företag och i bostadsrättsföreningar. Så sent som i mitten av maj tecknade bolaget ett rikstäckande avtal med SBS, Studentbostäder i Norden, för att ge studenter boende i SBS fastigheter tillgång till en elbilspool. Nu tecknar de ett samarbetsavtal med Eways, som Sveriges ledande oberoende laddoperatör, med över 17.000 laddplatser. 

”Efter att framgångsrikt ha samarbetat med Eways i flera projekt, bland annat det bilfria boendet för Lunds Kommuns Fastighetsbolag (LKF) ”Xplorion”, och för Parkering Malmös publika garage i västra hamnen, intensifierar vi nu samarbetet. Prognosen är att vi tillsammans kommer att etablera flera hundra bilpooler de närmaste åren”, säger Thomas Droben, vd på OurGreenCar, i ett pressmeddelande. 

Tillsammans har de båda bolagen jobbat fram ett gemensamt koncept där de erbjuder kunderna allt från utbildning, installation, drift och support av laddinfrastrukturen i bilpoolerna.

LÄS OCKSÅ Dottern fick lyxbilssäljaren att sadla om och bli grön 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?