Hoppa till innehållet

Annons

Elon Musks tweet fick fel bolag att rusa över 1.000 procent

Elon Musk uppmanade sina 41,7 miljoner Twitterföljare att använda den krypterade meddelandeappen Signal.

Det fick ett bolag med ett snarliknande namn att rusa 1.100 procent.

Foto: Britta Pedersen

Elon Musks tweet på torsdagen var mycket kortfattad. ”Använd Signal”, skrev Teslagrundaren och den numera rikaste mannen i världen.

Det fick Signal Advance, ett OTC-bolag som inte har något med meddelandeappen Signal att göra, att rusa över 500 procent på torsdagen. Den galna kursrusningen följdes upp med ett nytt rus på 89 procent under fredagen. På två handelsdagar summerades uppgången därmed till 1.100 procent. Handeln i bolaget, som har tickern SIGL, har i relativa termer varit extremt intensiv.

Uppmärksamheten har dock hjälpt även appen Signal som har rusat upp bland de mest populära apparna i både Apple och Googles appbutiker. Däremot uppstod tekniska problem med verifieringen för appen av den enkla anledningen att så många nya personer ville gå med.

Det är inte den första gången något liknande sker. I april 2019 debuterade videokonferensbolaget Zoom på Wall Street, det fick det kinesiska bolaget Zoom Technologies att rusa 80 procent under två timmar. Zoom Technologies-aktien föll dock snabbt tillbaka men stängde handelsdagen upp 10 procent.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera