1515
Annons

Elon Musks hälsning till blankarna – ökar Teslaägandet

Teslas vd Elon Musk köpte under måndagen aktier i det egna företaget för 9,85 miljoner dollar, motsvarande 87 miljoner kronor.

Köpet var Elon Musks största sedan våren 2017.
Köpet var Elon Musks största sedan våren 2017.Foto:Stephan Savoia

Det framgår av inskickade dokument, rapporterar Marketwatch. Shoppingrundan var den största för Elon Musk sedan våren 2017 och innebär att han snart är uppe i att äga 20 procent av Tesla TSLA -3,38% Dagens utveckling . Han är redan bolagets största aktieägare.

Aktieköpen i Tesla var också ett sätt för Elon Musk att ge en känga åt blankarna. Dessa har fortsatt att växa till antalet och efter den något bisarra telefonkonferensen för det första kvartalet kom ytterligare 400 000 aktier i Tesla att blankas. Totalt är numera över 40 miljoner aktier i bolaget blankade, vilket är första gången i Teslas historia.

Under telefonkonferensen kallade Elon Musk analytikernas frågor för tråkiga och hans vägran att i slutändan svara på dem förklarade han efteråt berodde på att analytikerna gick blankarnas ärenden. Tesla-aktien steg med nästan 3 procent under måndagen efter nyheten om Elon Musks aktieköp. Hittills under 2018 är Tesla-aktien dock ned 2,8 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?