1515

Elektronikkedja hämtar ny vd från e-handeln

Brittiska elektronikkedjan Dixons Carphone, som i Sverige är mer känt som Elgiganten, får en ny koncernchef. Den nya chefen hämtas från en näthandlare.

Elektronik- och mobiltelefonjätten Dixons Carphone meddelade sent på fredagen att man har anställt Alex Baldock som ny vd. Nuvarande vd:n Sebastian James kommer senare i år att lämna företaget för ett jobb på apotekskedjan Boots Alliance. Det skriver flera medier däribland The Telegraph. James har haft vd-jobbet från 2014.

Fokus när det gäller nyrekryteringen är tydligt på näthandel. Den nya chefen Alex Baldock kommer från Shop Direct, ett bolag som han omstöpt från att vara ett postorderföretag till ett lönsamt e-handelsbolag.

Dixons Carphone har tidigare flaggat för att man skall strukturera om sin mobilverksamhet. Det spekuleras också, enligt The Telegraph, att kedjan behöver se över sitt stora bestånd av fysiska butiker.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?