ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Elektas vd: Därför fick USA-chefen sparken

Strålterapibolaget Elekta har efter att bolaget bytte organisationsstruktur under 2015, från affärsenheter i respektive land till en global funktionell organisation, sett ett förändrat kompetensbehov hos ledningen. Efter en specifikt svag utveckling i Nordamerika under det fjärde kvartalet fick Bill Yaeger gå från bolaget. Skälet till att han fick lämna anges vara den förändrade kravbilden.

"Vad vi missade lite grand var uppbyggnaden av vad jag skulle kalla 'true marketing'. Det är förbindelselänken mellan tillverkningen och försäljningsregionerna i länderna", säger Elektas vd Richard Hausmann till Nyhetsbyrån Direkt i samband med torsdagens bolagspresentation efter bokslutet för räkenskapsåret 2016/2017.

Förändringen uppges ha krävt en mental förändring i försäljningsledet inom bolaget, där försäljningsorganisationen blir mer beroende av en central marknadsföringsorganisation.

"Kanske en eller annan person inte var rätt längre för de här nya försäljningsrollerna", sade Richard Hausmann som under sin presentation talade om en magkänsla om att Bill Yaeger inte var rätt man på rätt plats.

Sälj fakturan till bäst pris. Starta ansökan här (extern tjänst)

Utvecklingen i regionen Amerika (Nord- och Sydamerika) levde inte upp till förväntningarna med en svagare orderingång än väntat.

Efter åtgärderna som annonserades på torsdagen där regionchefen Bill Yaeger fick sparken och ersattes av Peter Gaccione kommer Richard Hausmann att hålla ett säljmöte med säljteamet i USA under nästa vecka.

"Jag visar mitt stöd till Peter, USA och marknaden som är en viktig marknad för oss där vi kan och kommer växa en hel del", säger Richard Hausmann.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies