Annons

Electrolux-rival tvingas återkalla hundratusentals torktumlare

Electrolux-rivalen Whirlpool väntas beordras att återkalla hundratusentals torktumlare på grund av brandrisk. Det rapporterar Sky News. 

Foto:Daniel Acker

Beskedet har lämnats av den brittiska industriministern Kelly Tolhurst.

Det var för fyra år sedan som rapporter kom om att designfel hade identifierats i Whirlpool-maskiner, som gjorde att ludd från kläder kunde nå värmeelement. Konsumentgrupper kopplar samman problemet med flera hundra bränder.

Whirlpool har varit beordrat att åtgärda problemen utan kostnader för kunderna men bolaget anklagas för att släpa efter.

I april uppgav myndigheten OPSS, the Office for Product Safety and Standards, att det kvarstår 500 000 turktumlare att åtgärda. 

Myndigheten bekräftar att maskinerna kommer att vara föremål för återkallelse och ägare rekommenderas att inte använda dem innan de har åtgärdats.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?