1515
Annons

Electra ökade omsättningen och resultatet

Electragruppen, som driver butikskedjor för hemelektronik och telekomprodukter, rapporterar en nettoomsättning på 484 miljoner kronor (450) för det tredje kvartalet 2020.

Anneli Sjöstedt, vd i Electra.
Anneli Sjöstedt, vd i Electra.Foto:Electra

Rörelseresultatet uppgick till 8,9 miljoner kronor (6,3).

Resultat efter skatt blev 7,3 miljoner kronor (4,6) motsvarande ett resultat per aktie om 1,40 kronor (0,88).

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 71,9 miljoner kronor (38,1).

Electra ELON 0,00% Dagens utveckling hade ett bra tredje kvartal, både vad gäller omsättningstillväxt och lönsamhet, tack vare skalbarhet i affärsmodellen, kommenterar vd:n Anneli Sjöstedts i delårsrapporten.

”Electra, våra kunder och våra butikskedjemedlemmar har på ett bra sätt klarat av utmaningen som covid-19 medfört. En god produkttillgång och bra hantering av konsumenten i butiksledet har lett till förbättrad försäljning. Våra samarbetspartners inom e-handeln har dragit nytta av de förändrade köpmönster som har följt i spåren av samhällets åtgärder för att begränsa smittspridningen, exemplifierat av hemarbetsplatsen och kommunikationsteknik i första hand. Vi har även under det tredje kvartalet kunnat konstatera att delar av de pengar som inte använts till semestrar och resor styrts om mot en uppgradering av hemmet, avseende både hemelektronik och inredning”, skriver hon.

Bolaget fortsätter att fokusera och prioritera arbetet med digitala lösningar. 

Hur den andra vågen av coronapandemin kommer att slå mot de marknader Electra verkar på är i dagsläget mycket svårt att förutsäga liksom hur det kommer påverka försäljningsutvecklingen i butiksledet kontra e-handel. Vi

”Hittills är vår verksamhet och affär förskonad från större påverkan, men vi är vaksamma och ödmjuka inför det kommande viktiga fjärde kvartalet”, skriver Anneli Sjöstedt.


Innehåll från Verisec InternationalAnnons

Trustscale bygger en molntjänst för betalsäkerhet

Säkerheten är hårt reglerad i betalbranschen och tidigare har varje aktör fått sköta sin tekniska säkerhet med egen personal och infrastruktur. Från och med 2022 tillåter branschorganisationen PCI att dessa kritiska funktioner får outsourcas och köpas in som molntjänst av PCI-certifierade företag.

– Trustscale ombesörjer via koncernbolaget Verisec International och dess internationella verksamheter redan i dag denna tekniska säkerhetsinfrastruktur åt de flesta banker och betalförmedlare i Norden och Baltikum samt i Arabemiraten, Australien och Nya Zeeland. Därför är det ett smidigt och tryggt val för kunden att göra denna resa med oss, säger Anders Henrikson, CEO på Verisec.

Trots att säkerhetsaspekten är vital för företag som arbetar med betallösningar har ansvaret för säkerhetsinfrastrukturen legat hos dem själva, företag för företag och bank för bank. Anders Henrikson, CEO på techföretaget Verisec International, menar att det inte är hållbart då risken för säkerhetshål är stor om det inte byggs på rätt sätt.

– Att öka och säkerställa säkerheten genom att lägga funktionen på tredje part gör den inte bara mer hållbar; en molntjänst kan även skapa bättre skalbarhet och lönsamhet.

Upptäcker onormala mönster

Verisec ombesörjer säkerhetsinfrastruktur åt de flesta banker och betalförmedlare i Norden och Baltikum samt i Arabemiraten, Australien och Nya Zeeland. Skalbar säkerhet och tillit är kärnan i Trustscale-koncernens teknologi- och tjänsteerbjudande. Molntjänsten kommer bland annat att skydda kortuppgifter med hjälp av kryptering för att säkerställa att obehöriga inte kan fånga upp dessa i klartext. Tjänsten validerar även en individs PIN-kod, exempelvis från en kortterminal eller Smartphone. Dessutom kommer Verisec åt stora mängder transaktionsdata och kan på så sätt erbjuda kunder realtidstjänster som kan upptäcka onormala mönster i datatrafiken, mönster som kan tyda på pågående attacker mot betalnätverket.

– Genom att snabbt kunna upptäcka förändringar kommer Verisec kunna blockera trafik från terminaler och telefoner som uppvisar tydliga tecken på bedrägeri. Just nu byggs den här molntjänsten som i sin tur kommer att bestå av ett antal kryptografiska tjänster som används i samband med betalningar – oavsett om det rör sig om klassiska kortbetalningar, mobila betalningar, Apple/Google Pay eller e-commercetransaktioner.

Tar en större del av värdekedjan

Att utveckla en molntjänst innebär enligt Anders Henrikson att Trustscale tar en större del av värdekedjan och inte bara ansvarar för drift utan även all löpande förvaltning och förändringshantering.

– Bedrägeri inom onlinebetalningar har vuxit kraftigt de senaste åren och Trustscale tänker bidra till att vända på denna trend. 

FAKTA:

Trustscale erbjuder kryptografiska tjänster som skyddar data, digitala identiteter och betaltransaktioner. Målet är att Trustscales molntjänst ska bli tillgängliga för många olika vertikalmarknader via enkla API:er. På detta sätt höjer vi säkerheten i samhället i stort.

www.verisecint.com 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verisec International och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?