1515

Elbilsjätte vill in på Europas batterimarknad

Svenska Northvolt har stora planer för sina satsningar i Skellefteå och Västerås.

Men konkurrensen om batteritillverkning har hårdnat rejält.

Nu kan världens största elbilstillverkare, BYD, vara på väg att bygga en fabrik i Europa.

Transformeringen från diesel och bensin till eldrivna bilar är i full gång och förra året ökade försäljningen av elbilar med 54 procent världen över. Det i sin tur gör att intresset för batteritillverkning ökat radikalt och 2025 beräknas den sektorn vara värd 250 miljarder euro enbart i Europa.

Det är där Northvolt med sin planerade fabrik i Skellefteå vill komma in och ta en stor del av kakan, men samtidigt tänker allt fler aktörer likadant, framför allt från Asien. I en intervju med Reuters öppnar nu elbilsjätten Build Your Dreams (BYD) för en Europasatsning.

""Vi överväger produktion utanför Kina och det inkluderar Europa, säger Julia Chen, global försäljningschef, till Reuters.

BYD är världens största elbilstillverkare, noterat på Hongkong-börsen och omskrivet inte minst tack vare sin största ägare i form av amerikanske investeringslegendaren Warren Buffett.

BYD:s Julia Chen vill i intervjun inte precisera var i Europa en sådan fabrik skulle etableras: "varhelst det finns en marknad". Klart är dock att om BYD kliver in blir de nästa stora asiatiska aktör efter kinesiska Catl, japanska Yuasa samt Sydkoreas SK Innovation att blicka västerut.

Sedan tidigare finns en rad asiatiska aktörer redan på plats och EU:s energiunionskommissionär Maros Sefcovic ser nu med oro att även om jobbtillfällen skapas kan det i slutändan betyda att europeiska satsningar blir lidande och bolag får förlita sig på utländsk teknik.

"Vi måste agera snabbt för det här en global tävling. Vi måste motverka att vi är beroende av teknologi från konkurrenter", säger han.

Andra är mera negativa och menar att loppet redan är kört för europeiska bolag i konkurrens med Asien.

"Jag tror inte någon i Europa kan tävla med asiatiska bolag", säger Gerard Reid till Reuters.

Han är grundare av Alexa Capital, en konsultfirma specialiserad mot energi- och tekniksektorn.

Northvolt inledde i slutet av april byggandet av Northvolt Labs i Västerås, en 19 000 kvadratmeter stor fabrik tänkt att utveckla litiumjonbatterier och i sin tur skapa 300–400 jobb. Bolaget planerar även för verksamhet i Skellefteå. TT har sökt grundaren Peter Carlsson för en kommentar kring konkurrensen på marknaden. Till Reuters säger dock Carlsson att han räknar med att kunna utnyttja skalfördelar, bland annat billig vattenkraft.

Den fortsatta finansieringen är dock ett frågetecken för Northvolt. I april sade Peter Carlsson till TT:

"Det vi nu tittar på är att gå in i nästa finansieringsfas där de första åtta gigawattimmarna i Skellefteå ska finansieras. Där har vi tidigare sagt att vi behöver mellan 1,2 och 1,5 miljarder euro och det står vi fast vid."


Innehåll från EuropcarAnnons

Ledande mobilitetsleverantören som elektrifierar hela Sverige

Europcar är den ledande leverantören i Sverige av delad hållbar mobilitet, med högst andel elektrifierade bilar. Men det rör sig inte bara om hyrbilar utan Europcar vill i framtiden erbjuda olika typer av mobilitet. Under 2021 har företaget presenterat såväl VW California, en husbil som går att köra på HVO100, men också ett betatest på SEAT MÓ som är en elektrisk motorcykel, så kallad mikromobilitet.

– 40 procent av vår fordonsflotta är elektrifierad och vi har som mål att ha 100 procent fossilfri fordonsflotta till år 2025. Vår vision är kunna erbjuda ett spektrum av mobilitetslösningar, en multimodal plattform med erbjudanden som underlättar för människor att röra sig på ett hållbart sätt i samhället, berättar Cathrin Idén Chief Commercial Officer på Europcar.

En hållbar mobilitet från norr till söder

Som den ledande leverantören av mobilitetslösningar är Europcar verksamma i hela landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. Laddbara elbilar går att hyra överallt, inte bara i storstäder utan i hela Sverige.

– Utöver hög tillgänglighet och tillgång på bilar har vi ett högt nyttjande på våra fordon. Den genomsnittliga körsträckan på privatägda bilar i Sverige ligger på cirka 1100 mil per år men våra bilar rullar tre gånger så långt, säger Mickael Bogered, CEO för Europcar Sverige.

Bilen, bränslet och beteendet

Europcar vill utmana normen vad gäller hållbarhet och har bland annat tre nyckelord i sitt arbete; bilen, bränslet och beteendet. För Europcar är hållbarhet viktigt och genom att köpa in laddbara bilar och hyra ut dessa kan privatägda bilar ersättas. En stor del av arbetet handlar också om att skapa en medvetenhet hos kunderna hur de kan agera hållbart.

– Vi brukar prata om bilen, bränslet och beteendet. Angående bilen gäller det att utmana normen, varför ska du till exempel åka i en stor kombi själv? Kanske går det att istället att åka stora delar av sitt transportbehov i en mindre bil och när det sen är dags för fjällen eller sommarsemester kan du hyra en större, rymligare bil av oss. Hyr bilen du behöver när du behöver den, berättar Mickael Bogered.

– I bränslet ligger vår strategi att elektrifiera Sverige. Vi har ett stort utbud av rena elbilar, el-transportbilar och SEAT MÓ125 elmotorcyklar. Därmed erbjuder vi ett större utbud än någon annan mobilitetsleverantör. Sen vad gäller beteendet handlar det om vad du väljer för mobilitetslösning. Behövs verkligen bilen för alla sträckor? Kanske är det bättre att i vissa situationer använda sig av en elektrifierad motorcykel? Om du som kund väljer bilmobilitet, hur mycket förbrukningen kan påverkas av ditt eget beteende, säger Cathrin Idén. 

Fler delade bilar innebär färre bilar på vägarna

Europcar ser sig som en viktig del av samhället, med en stark vilja att bidra till en hållbar samhällsutveckling.  Att kunna kombinera olika hållbara mobilitetslösningar. Det handlar om cykel, kollektivtrafik och elbil när behovet finns. Men också att få företag att fundera på sitt mobilitetsbehov.

– Med fler delade bilar blir det färre bilar. Istället för företagsbilar kan företag istället hyra av oss vid sina toppar och därmed kunna lastbalansera sin egen verksamhet. Vi tittar på bilpooler till företag som också kan nyttjas av allmänheten, avslutar Cathrin Idén.

Mer information om Europcar

Europcar tror att vägen till hållbar mobilitet nås genom ökad elektrifiering, ökad delning och att erbjuda fordon matchade för det aktuella behovet. Denna vision återspeglas i Europcars flexibla mobilitetslösningar. Oavsett om behovet gäller dagar eller år - ifall det rör sig om storstäder eller landsbygd - vill företaget utmana gamla tankesätt och ge ett mer flexibelt och hållbart alternativ till det traditionella bilägandet. Europar Sverige har 160 stationer och ca 5000 bilar i sin vagnpark. Europcar drivs i Sverige av Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB.

Besök oss på europcar.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Europcar och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?