1515

Elbilar ska byggas i Landskrona

Två års utvärdering slutade med att elbilstillverkaren Uniti lägger sin europeiska tillverkning i Landskrona. I dag har företaget lokaler i Lund.

 

"Det har varit en lång process att komma fram till beslut om var produktionsanläggningen skulle hamna men till slut var det uppenbart att Landskrona var det självklara valet", säger Lewis Horne, vd för Uniti, i ett pressmeddelande från Landskrona stad.

En prototyp av bolagets elbil ska lanseras vid ett evenemang i den kommande produktionsanläggningen i Landskrona den 7 december. I mars nästa år ska flytten till Landskrona vara helt genomförd. Under det första året ska bolaget utveckla sin process för utvärdering av prototypen och parallellt planera för produktionen.

Planen är en automatiserad produktionslinje och att de första färdiga elbilarna ska levereras 2019, rapporterar Papperstidningen Landskrona.

Jag skulle tro att vi är uppe i några hundra anställda inom ett år, säger Lewis Horne till tidningen.Men det beror så klart på hur det går med övriga tillväxten i företaget.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?