Annons

Elanders ökar vinsten

Carl Bennets tryckerikoncern Elanders redovisar ett resultat efter skatt på 58 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2016 (36). Resultatet per aktie uppgick till 2,17 kronor (1,35).

Carl Bennet, finansman och storägare i bolag som Lifco, Getinge och Elanders.
Carl Bennet, finansman och storägare i bolag som Lifco, Getinge och Elanders.Bild:Björn Larsson Rosvall

Elanders nettoomsättning uppgick till 1.878 miljoner kronor (1.041).

Rörelseresultatet exklusive engångsposter blev 103 miljoner kronor (64) medan det inklusive engångsposter uppgick till 100 miljoner kronor (64).

Rresultatet före skatt uppgick till 86 miljoner kronor (55).

Exklusive köpeskilling för företagsförvärv uppgick det operativa kassaflödet till 201 miljoner kronor (-24) och inklusive företagsförvärv uppgick det till minus 1.565 miljoner kronor (-24).

Elanders-aktien stiger över 5 procent på rapporten. Elanders är en av årets vinnare med en uppgång på över 80 procent sedan årsskiftet.

Elanders kommer se över affärsområde E-commerce Solutions framtid under det fjärde kvartalet. Det skriver bolaget i rapporten för det tredje kvartalet.

Översynen sker mot bakgrund av Elanders nya strategiska inriktning, heter det i rapporten. Affärsområdet utgör i dag cirka 3 procent av koncernens nettoomsättning.

Affärsområdet Print & Packaging Solutions fortsatte att präglas av hård prispress och en överkapacitet på marknaden, enligt rapporten. Bortsett från förvärv var omsättningen ned 2 procent i konstanta valutakurser under kvartalet.

För bolagets största affärsområde sett till omsättning, Supply Chain Solutions, var utvecklingen positiv och den organiska tillväxten steg med 10,6 procent under det tredje kvartalet. Ökningen beror främst på merförsäljning till existerande kunder, uppger bolaget.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?