Elanders dotterbolag säljer andel i bemanningsföretag

Elanders dotterbolag LGI har ingått ett strategiskt partnerskap med Adecco och avyttrar 51 procent av aktierna i sitt personaluthyrningsföretag.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Personaluthyrningsföretaget Logworks, som tidigare var ett helägt dotterbolag till LGI, kommer att drivas som ett joint venture. För huvuddelen av de cirka 500 anställda kommer inget att förändras i den dagliga verksamheten, uppger Elanders ELAN B +0,82% Dagens utveckling .

Affären, som sannolikt kommer att slutföras under fjärde kvartalet 2018, väntas ge en mindre positiv effekt på koncernens resultat och kassaflöde samt endast en mindre påverkan på omsättningen, skriver Elanders. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?