Annons
Ingen data tillgänglig just nu

Ekobrottsmisstänkta får tillgångar frysta

Två personer, som misstänks för grov ekonomisk brottslighet mot Luleås kommunala bostadsbolag Lulebo, får nu sina tillgångar frysta, rapporterar 

P4 Norrbotten.

Misstankarna om brott uppstod i april. En före detta chef vid Lulebo häktades sedan i maj misstänkt för grov trolöshet mot huvudman. Senare häktades även en 42-årig företagare misstänkt för medhjälp.

Totalt beräknas den ekonomiska skadan för bostadsbolaget till över tre miljoner kronor.

De båda männen släpptes på fri fot tidigare i veckan, men brottsmisstankarna mot dem har stärkts.

Beslutet att frysa männens tillgångar fattades av Luleå tingsrätt på torsdagen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?