1515
Annons

Ek: Mitt Arsenal-bud nobbades – är fortsatt intresserad

Spotifys vd och grundare Daniel Ek har fått tummen ned för sitt bud på Arsenal – men han är fortsatt intresserad av att köpa fotbollsklubben. 

Det skriver den svenska techmiljardären på Twitter.

Foto:Henrik Montgomery/TT

Det väckte stor uppståndelse när Daniel Ek förra månaden först vädrade sitt intresse för att köpa den London-baserade Premier League-klubben. På lördagen bekräftade Spotifygrundaren att han lagt fram ett bud till den amerikanska miljardären Stan Kroenke och hans son Josh Kroenke, som står bakom Arsenals ägarbolag Kroenke Sports & Entertainment. 

Budet fick dock nobben, uppger Daniel Ek. 

”De svarade att de inte behöver pengarna. Jag respekterar deras beslut men är fortsatt intresserad och tillgänglig om situationen skulle förändras”, skriver han på Twitter.   

Enligt Spotifygrundaren innehöll hans erbjudande många godbitar för fotbollsklubbens supportrar – som supporterägande, representationen i styrelsen och vetorätt. 

Stan Kroenke har varit majoritetsägare i klubben i över ett decennium och fick fullständigt kontroll över Arsenal då han 2018 köpte ut den ryska oligarken Alisher Usmanov. Samtidigt har London-klubbens sportsliga framgångar lämnat mycket övrigt att önska.

Arsenal har inte vunnit Premier League sedan säsongen 2003/2004, då laget med svenske Fredrik Ljungberg i truppen gick obesegrade genom ligan, och det finns ett utbrett missnöje bland supportrarna med den nuvarande ägaren.

Droppen som för många supportrar fick bägaren att rinna över var att Arsenal som en av tolv europeiska toppklubbar gick ut med att de ville bilda en stängd europeisk superliga. De omfattande protesterna mot superligan ledde till att Arsenal och de fem andra engelska klubbar som skulle vara en del av projektet hoppade av, bara två dagar efter att den nya superligan presenterats.

Men Arsenalfansen är fortfarande kritiska mot den nuvarande ägaren. Daniel Ek har dessutom fått värdefullt stöd i sina propåer från Arsenal-legendarer som Thierry Henry, Patrick Vieira och Dennis Bergkamp.

Att Spotifygrundarens bud fick tummen ned är i linje med vad de nuvarande ägarna tidigare kommunicerat. I slutet av april skickade Kroenke Sports & Entertainment ut ett pressmeddelande med budskapet att man har ett ”hundraprocentigt engagemang” för Premier League-klubben och inte tänker sälja några aktier, vilket Di tidigare rapporterat. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?