Efter Volvo-affären: Cevian investerar mer i Thyssen Krupp

Aktivistfonden Cevian, med Christer Gardell i spetsen, har ökat sitt innehav det tyska stålbolaget Thyssen Krupp. 

Det rapporterar Bloombergs News med hänvisning till ett uttalande från bolaget. 

 

Christer Gardell, grundare av Cevian Capital.
Christer Gardell, grundare av Cevian Capital.Bild:Janerik Henriksson/TT

Cevian äger nu 18 procent av aktierna i det tyska bolaget. Ägarandelen uppgick till 15 procent i slutet av november, enligt tidigare mediarapportering. 

Cevian sålde nyligen sitt innehav i Volvo till kinesiska Geely och uppgav då att vinsten låg närmare 20 miljarder kronor. Christer Gardell indikerade att fonden investerade i ett nytt innehav och att ägarpositionen i vissa andra bolag eventuellt skulle utökas.

I helgen kritiserade Lars Förberg, en av grundarna till Cevian, Thyssen Krupp. I en artikel i Frankfurter Allgemeine Zeitung sade att "något måste ändras i bolagets struktur" då det inte når sina marginalmål. Han riktade även kritik mot vd Heinrich Hiesinger.   


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?