Annons

Efter Trump: Le Pen hoppas vinna i Frankrike nästa år

Marine Le Pen som leder det franska högerextrema partiet Front National meddelade under en intervju under söndagen att hon hoppas vinna presidentvalet i Frankrike nästa vår efter att Donald Trump visat vägen, rapporterar Reuters. 

"Han möjliggjorde det som tidigare varit framställts som omöjligt, så det är verkligen en seger för folket mot eliten", sa Le Pen i en intervju med BBC.

Opinionsundersökningar visar att Le Pen troligtvis kommer vinna den första omgången under det franska presidentvalet i april nästa år, men att hon antagligen kommer förlora den andra omgången i maj oavsett vilken kandidat hon möter.

"Så om jag kan dra en parallell till Frankrike, så ja, jag önskar att folket i Frankrike också får komma till bordet, runt vilket eliten fördelar vad som ska gå till det franska folket", sa Le Pen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?