1515

Efter raset: Storbanken sänker Fingerprint

Fingerprint Cards vinstvarning kom vid en dålig tidpunkt och den negativa trenden riskerar att förvärras. Det finns nu för många lösa trådar kring bolaget.

 

Det menar Handelsbanken som har sänkt sin rekommendation från öka till minska, en förändring Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på tisdagen.

 

 

"Vår syn på Fingerprint Cards framtida möjligheter är inte så optimistiska, med lägre genomsnittligt försäljningspris, marknadsandel och bruttomarginal, något som resulterar i en kraftig minskning av försäljning och ebit", skriver Handelsbanken i analysen på tisdagen.

Banken har sänkt sin prognos för Fingerprints vinst per aktie för 2017 med 58 procent och för 2018 med 48 procent efter bolagets varning på måndagen om att intäkterna inte på långa vägar kommer att nå marknadens förväntningar.

"Vi tror att den kraftiga priserosionstrenden kommer att fortsätta in i 2019", skriver banken.

Stödet från framtida intäktsströmmar från kort, PC och "internet of things" kommer att vara stort, resonerar banken vidare.

"…vi förväntar oss inte längre (intäkts)tillväxt under 2019", skriver Handelsbanken som efter sina estimatsänkningar inte längre ser något attraktivt värderingsstöd för biometriaktien.

Multiplarna ev/ebit på 10 gånger och p/e på 15 gånger är visserligen inte "alarmerande" men "långt ifrån tilltalande", enligt banken som pekar på den numera väldokumenterade operativa risken.

Handelsbanken har sänkt sin riktkurs till 24 kronor, från tidigare 40.

Fingerprint Cards föll med 22 procent till 26:10 kronor på Stockholmsbörsen på måndagen efter bolagets varning för lägre intäkter än förväntat i det tredje kvartalet.

 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?