ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Efter ministerns möte i riksdagen – inga nya besked om räntan

  • Foto: Amanda Lindgren

Finansminister Magdalena Andersson (S) gav inga nya besked om den kritiserade räntan på det statliga likviditetsstödet i regeringens krispaket.

På torsdagen samlades riksdagens partier i finansutskottet för att få bli informerade om regeringen, Centerpartiet och Liberalernas senaste krispaket.

Men över diskussionerna i utskottet hänger också frågan om den ränta och de avgifter på 6,6 procent som tas ut på helåret, i det fall att företag vill utnyttja möjligheten att skjuta upp inbetalningar till skattekontot.

Delar av näringslivet och flera partier har kritiserat kostnaden det innebär för företagen.

Men än så länge står sig räntan, meddelar Magdalena Andersson efter mötet med riksdagspartierna.

”Vi hade en bra diskussion. Det är precis samma ränta som man hade under finanskrisen och det stödet som den borgerliga alliansregeringen då hade. Det var en diskussion om den också, då valde man att stå fast vid den”, säger Magdalena Andersson och tillägger att hon är beredd att fortsätta resonera i frågan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer