Annons

Efter megabudet: Sky rusar 18 procent

Sky stiger kraftigt på Londonbörsen efter nytt bud från amerikanska kabeloperatören Comcast. Budet innebär en premie på 16,3 procent jämfört med Fox konkurrerande bud.

Aktien i Sky handlades vid 10-tiden kring drygt 13 pund. Comcast bud ligger 12:50 pund. 

Budet från Comcast skulle kunna utlösa en budstrid. Men enligt en analytiker på Liberum som Reuters har pratat med är ett konkurrerande bud från Fox eller Disney inte troligt. Detta då premien är så pass hög och efter de regulatoriska hinder som Fox tidigare stött på. 

Till bakgrunden hör att Fox bud på Sky har stött på regulatoriska hinder. Tidigare i januari sade Storbritanniens Competition and Markets Authority (CMA) att Rupert Murdoch skulle få för stort inflytande på brittisk media. Han har även ägande i bland annat tidningarna The Sun och The Times. 

Ett alternativ för Murdoch har varit att Fox skulle knopp av Sky News som är en nyhetskanal som även Disney varit intresserad av.   


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?