1515

Efter Fridolins besked: Bolund säger inte nej

Per Bolund är kanske den hetaste kandidaten att efterträda Gustav Fridolin som språkrör i Miljöpartiet. Och han säger inte nej.

”Jag har så klart mycket att fundera över”, säger han. 

Per Bolund.
Per Bolund.Foto:Noella Johansson

På onsdagen kom beskedet att Gustav Fridolin avgår i förtid som språkrör i samband med Miljöpartiets kongress i maj. En av de möjliga efterträdarna är Per Bolund, finansmarknadsminister i den rödgröna regeringen. 

På frågan om han kan tänka sig att axla uppdraget är beskeden vaga, men inte avvisande. 

”Jag väljer nog att vänta tills – och om – valberedningen hör av sig i den frågan”, säger han. 

Ska jag tolka det som ett ja?
”Jag har såklart mycket att fundera över. Jag blir glad och stolt när jag hör att människor lyfter fram mig som ett möjligt manligt språkrör, men jag behöver såklart också fundera på vad det skulle innebära och om jag är rätt person för det uppdraget.”

Miljöpartiet har förespråkat en mittenregering, men hittills ställt sig avvisande till en så kallad Stockholmslösning, att ansluta sig till en alliansregering. Per Bolund ger inga nya besked i frågan. Men även om Miljöpartiet skulle stödja de borgerliga partierna skulle det bli en bräcklig regering, konstaterar Per Bolund. 

”VI har till uppgift att hitta en konstellation som gör att vi kan genomföra den absolut starkaste miljö- och klimatpolitiken”, säger han. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?