Annons

Efter förseningen – i kväll klubbas miljözonen igenom

I kväll väntas förslaget om en miljözon på Hornsgatan i Stockholm klubbas igenom i stadsfullmäktige. Det rapporterar lokaltidningen Mitt i.

Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP).
Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP).Foto:Claudio Bresciani/TT

Förslaget har stöt på många protester från oppositionen, som tvingade förlaget på återremiss i våras. 

Kritikerna menar att miljözonen på Hornsgatan enbart är symbolpolitik. 

Trafikkontoret och miljöförvaltningen sammanställde tidigare i år en rapport där man listat nackdelarna med att införa miljözonerna i Stockholm. Dieselbilar äldre än 2015 är en grupp av fordon som portas i den strängare miljözonen. I rapporten ser man en risk att effekten blir att fler väljer bensinbilar, där koldioxidutsläppen är högre än hos dieselbilen.

Trots detta stod Stockholms trafikborgarråd Daniel Helldén på sig. Enligt MP:s och alliansens beslut blir Hornsgatan i Stockholm den första gatan i landet där den strängare miljözonen införs.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?