Efter coronakrisen – fler vill jobba hemifrån

Coronakrisen har förändrat våra beteenden på nätet. Och fler tror att de kommer att jobba hemifrån även när vardagen återgår till det normala, visar telekomjätten Ericssons studie av effekterna.

Sju av tio säger att de kommer att jobba mer hemifrån efter coronan.
Sju av tio säger att de kommer att jobba mer hemifrån efter coronan.Foto:Fredrik Sandberg/TT

”Sju av tio säger att de kommer att jobba mer hemifrån än tidigare”, säger Patrik Cerwall, ansvarig för Ericssons ERIC B +1,42% Dagens utveckling Mobility Report.

Det visar på att konsekvenserna av covid-19-krisen kan bli bestående, något som kan komma att gynna tekniksektorn och utbyggnaden av den nya generationen mobilteknik 5G som är Ericssons stora dröm för närvarande.

Ericsson har också som bolag klarat coronapandemin bra så här långt. Efterfrågan rent generellt på telekomkapacitet har snarast stigit när människor jobbar hemma och är i stort behov av bra uppkoppling.

Datatrafiken har ökat generellt under våren, framför allt i de fasta näten, ofta fiber, medan de mobila uppkopplingarna i stället har flyttat från centrala stadskärnor till hemmen. Och tekniken har överlag klarat de nya beteendena, enligt Ericsson, något som det restes frågetecken för i inledningen av pandemin.

– ”De flesta upplever att näten levererat under den här perioden”, säger Patrik Cerwall vars statistiska studie enligt Ericsson ska representera 700 miljoner konsumenter i elva länder.

83 procent av de som svarat i studien säger att telekomtekniken hjälpt dem att klara det dagliga livet under nedstängningen som drabbat många samhällen på olika sätt.

”Den applikation som ökat mest är videosamtal, medan karttjänster, bokningstjänster och dejtingappar minskat i användning, vilket inte är så konstigt”, säger Patrik Cerwall.

Ericsson har också tittat lite i kristallkulan och uppdaterat tidigare prognoser om hur snabbt världen kommer att gå över till 5G. I slutet av året beräknas nu 190 miljoner ha ett 5G-abonnemang, mot 100 miljoner i tidigare bedömning.

”Det är framför allt Kina som växer snabbare”, säger Cerwall.

Kineser är de som andelsmässigt ligger längts fram i 5G-racet, men amerikanerna är på väg i fatt, sedan kommer européerna en bit efter.

”2022 räknar vi med att penetrationen är lika stor i USA som i Nordostasien”, säger Patrik Cerwall.

2025 spås antalet 5G-abonnemang ha nått 2,8 miljarder, också det en uppskrivning, från tidigare prognos på 2,6 miljarder.


Innehåll från SPPAnnons

Expertens tips: ”Så undviker du vanliga fallgroparna vid en global expansion”

Ett vanligt verktyg för att lyckas med en global expansion är att sända ut en eller flera anställda från moderbolaget för att arbeta utomlands under en begränsad tid – så kallade expatriater.

Men vilka fallgropar behöver du undvika för att inte riskera att expansionen kostar mer än den smakar?

Ta del SPPs fem steg för att lyckas med pensionspusslet    

Enligt Anna Svedman, chef för internationell affär på SPP, kan det kännas svårt att få kontroll över alla parametrar kopplade till en utlandsutsändning. Allt ifrån regelverksanpassning och administration, till uppdateringar av pensionspolicyer och tydlig kommunikation med den utsända, ska vara på plats och löpande uppdateras.

– Annars riskerar företaget att hamna i fallgropar som över tid kan leda till oväntade kostnader och onödigt krångel, betonar hon.

Ta fram en pensionsplan för utlandsanställda

En fallgrop som Anna Svedman lyfter är att arbetsgivare helt missar att teckna en pensionsplan för den utlandsutsända. Detta kan exempelvis vara en konsekvens av att arbetsgivaren missat pensionsbetalningar för den utsända där kollektivavtal och andra försäkringslösningar fortsatt ska gälla i Sverige.

– Om så är fallet kan arbetsgivaren bli skyldig till återbetalning för den utsändas utevarande pensionsbetalningar i efterhand. Vid de fall då arbetsgivaren missar att teckna en pensionsplan för den anställda faller automatiskt även sjukförsäkringen bort, vilket kan leda till svåra konsekvenser, varnar Svedman.

Anna Svedman menar att det finns flera enkla steg för att lyckas med pensionspusslet för internationell personal.

– Börja med att identifiera vilka försäkringar som ska vara på plats innan ett utlandsuppdrag inleds. Utifrån regelverk och företagets egen pensionspolicy kan du ta fram en pensionsplan och upprätta ett upplägg för övriga försäkringar såsom sjukvårdsförsäkring och andra riskförmåner, säger hon och fortsätter:

– Det viktigaste att få med i er uppdaterade pensionspolicy för utlandsutsända är kompensation för förlust av hemlandets pension och tydliga ramverk för sjukersättning och övriga riskförmåner.

Pensionskonsult kan hjälpa till

Ett annat steg är att ta hjälp av oberoende pensionskonsulter för att hitta rätt i djungeln av processer och regelverk.

– Med hjälp av oberoende pensionskonsulter som är specialiserade på frågor rörande internationell personal kan du underlätta administrationsbördan för ditt företag, och undvika fel som leder till onödiga kostnader och krångel.

Ta del SPPs fem steg för att lyckas med pensionspusslet   

Mer från SPP

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SPP och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?