Edgeware köper Cavena Image

Edgeware förvärvar Cavena Image Products, leverantör inom undertextning, för 8 miljoner kronor på kontant- och skuldfri basis.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Cavenas kunder inkluderar bland annat Sky, Canal+ och HBO Asien. 

Förvärvet kommer enbart att ha en mindre inverkan på Edgewares prognostiserade intäkter och lönsamhet 2019, men kommer att ha en mer strategisk effekt på längre sikt genom ett breddat erbjudande för broadcasters och innehållsägares OTT-tjänster, heter det.

Edgeware räknar även med vissa operativa synergier mellan de två bolagen som båda är baserade i Stockholm, Sverige. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?