Ecorub gjorde förlust i tredje kvartalet

Spotlightlistade miljöteknikbolaget Ecorubs nettoomsättning för perioden januari-september uppgick till 1,8 miljoner kronor (2,7). Resultat efter finansnetto var -3,7 miljoner kronor (-1,0) och resultat per aktie var -0:06 kronor (-0:02).

Likvida medel vid periodens slut uppgick till 0,015 miljoner kronor (0,62).

"Under de tre kvartalen har vi inte haft några enstaka stora leveranser som dragit iväg med försäljningsresultatet som under 2017, utan det har varit "business as usual". Under 2017 fick vi en enstaka mycket stor order på 990' för mattor till en inomhusskyttebana. Om vi tar bort den för att få ett jämförbart scenario för 2017 och 2018 ökade försäljningen av mattor under varumärket Arbergo med 9 procent. Försäljningen av produkter för hästmarknaden under varumärket Profarma ökade med 16 %. Försäljningen av gummiduk under varumärket Ecoelast stod stilla. Den sammanlagda försäljningsökningen med det räknesättet blev 5 procent", skriver bolaget i rapporten.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?