Annons

ECB lägger större vikt vid framåtblickande guidning

I takt med att de omfattande obligationsköpen dras ned så kommer ECB att i ökad grad förlita sig till sin framåtblickande guidning, ett åtagande om framtida räntor, för att ge stimulans.

Det sade Peter Praet, ledamot i ECB:s direktion, på onsdagen enligt Reuters.

"Då vi gör framsteg mot en uthållig justering i inflationsbana och kommer till tiden när nettoköpen gradvis kommer att sluta, så den nödvändiga penningpolitiska stimulans som krävs för att hjälpa ekonomin mot en ny normalitet i ökad grad att komma från den framåtblickande guidningen om räntan", sade han.

Han sade att styrräntan så småningom kommer att återfå sin status som det främsta policyinstrumentet, och deras framåtblickande guidning återgå till ett enda angreppssätt.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?