Annons

ECB: Absurt att säga att euron är undervärderad

"Det är absurt att säga att euron är undervärderad."

Det säger Francois Villeroy, som är ledamot i Europeiska centralbanken och chef för Frankrikes centralbank, i en radiointervju med BFM radio på onsdagen enligt Bloomberg News.

Nyligen har USA:s nya regering kommunicerat att Tysklands exportsektor är gynnad av en undervärderad euro, ett budskap som fick den europeiska valutan att förstärkas mot dollarn.

USA:s president Donald Trump har flera gånger hävdat att USA:s tidigare regeringar har låtit andra länder utnyttja landet på handelsområdet.

Francois Villeroy säger vidare att de spänningar som syns i ränteskillnaderna mellan Frankrike och Tyskland är tillfälliga.

Ränteskillnaden mellan länderna har ökat på senare tid i spåren av växande oro inför det franska presidentvalet, där första valomgången hålls den 23 april.

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?