Eatgood ökar omsättning och rörelseresultat under tredje kvartalet

Spotlightnoterade ugnstillverkaren Eatgood redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar minskad förlust.

Omsättningen uppgick till 2,8 miljoner kronor (0,4). Rörelseresultatet blev -0,3 miljoner kronor (-1,7).  Resultatet före skatt var -0,4 miljoner kronor (-1,8). Likvida medel inklusive outnyttjad checkkredit uppgår till 577 000 kronor.

"Under det tredje kvartalet blev den första containern klar för utskeppning till HB Specialty foods i USA och därigenom satte vi fart på utvecklingen av omsättningen i Eatgood. Med ett ordervärde på strax under 3 miljoner kronor så ger det resultat på alla rader i positiv bemärkelse. Vi har under kvartalet fått in order på ytterligare två 20-fots containrar vilket borgar för ett mycket intressant avslut på 2018 och av det fjärde kvartalet", skriver bolaget.

Bolaget uppger att resultat och försäljning i fjärde kvartalet blir avsevärt bättre än under tredje kvartalet.

"Det negativa resultatet under kvartalet om -366 kkr är en utveckling i positiv riktning, meden strävan om att få redovisa vinst, men är inom ramen för förväntningar då marknadsaktiviteter tar tid innan de ger genomslag i försäljning och resultat. Vi har åter nöjet att redan nu kunna säga att resultat och försäljning kommer vara avsevärt bättre i Q4 än i Q3 tack vare order, försäljning och leveranser till USA", skriver bolaget.

Aktien handlas på tisdagsförmiddagen för 4,65 kronor, upp cirka 10 procent i år.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?