ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Easyfill dubblade omsättningen under första kvartalet

Easyfill redovisar en omsättning på 30 miljoner kronor för det första kvartalet 2019, näst intill en fördubbling jämfört med 15,6 miljoner kronor motsvarande kvartal i fjol.

Främst är det affärsområde Enjoy Sales (kylskåpsförsäljning i Norden) och Ebeco (släpvagnar) som stod för försäljningsökningen. Affärsområdet Easyfill (patenterade roterande hyllsystem med påfyllning bakifrån) ökade också markant i jämförelse med samma period 2018, skriver bolaget.

Easyfill påpekar att affärsområde Easyfill har betydligt högre bruttomarginal på sina produkter (Rotoshelf och Turnloader) och binder mindre kapital.

Ebitda-resultatet blev en liten vinst, 67 tusen kronor, jämfört med -2,4 miljoner motsvarande period i fjol.

Kassaflödet var fortsatt negativt främst på grund av räntekostnader. 

"Pågående nyemission kommer, om den blir fulltecknad, kunna leda till att skulder amorteras/kvittas med åtföljande minskning av räntekostnader fr o m juni 2019", heter det.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer