Annons

E-handlare ger Musti muskler

Den EQT-ägda djurbutikskedjan Musti Group, med cirka 250 butiker, som bland annat innefattar Arken Zoo och Djurmagazinet och Djurkompaniet, utvidgar sin onlineverksamhet. 

Nu har bolaget köpt e-handlaren Animail, som säljer djurmat.

Bild:Colourbox

För bara en dryg vecka sedan köpte Musti Group, även känt som Musti ja Mirri, den svenska uppstickaren Vetzoo. På fredagen undertecknades ännu en affär, då Musti Group köpte Animail.

”Det finns några e-handlare i Norden. Det är tyska Zooplus, som är stora. De omsätter ungefär 500 miljoner kronor på nätet i Norden. Sedan finns det Vetzoo, som vi redan köpt och så finns det Animail som vi köper nu”, säger Musti Groups nytillträdda vd David Rönnberg. 

Animail gick för några år sedan ihop med Zoozoo, grundat av Jarno Vanhatapio, och omsätter enligt David Rönnberg cirka 95 Mkr. Säljare är i huvudsak Verdane Capital. 

"Min målsättning har delvis varit att öka bolagets e-handels försäljning på 7 procent av omsättningen till cirka 20 procent så fort som möjligt", säger David Rönnberg.

E-handelspenetrationen i branschen ligger på 10 till 12 procent, vilket är lägre än i klädhandeln.

"I och med den här affären når vi en onlineandel på 20 procent", säger David Rönnberg. 

Musti Group landar enligt honom efter affären på en omsättning på cirka 2 miljarder kronor.

Tittar ni på fler förvärv?
"Inom e-handel har vi nu köpt det som finns, men däremot tittar vi på fler butiker och att eventuellt gå in i andra länder."

Finland och Sverige är företagets starkaste marknader. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?