ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

E-handelsjätten jagar ny ordförande

Brittiska e-handelsbolaget Asos styrelseordförande Brian McBride är på väg bort efter sex år i den rollen. Det rapporterar Sky News. 

Enligt Sky News intervjuar man nu kandidater till styrelseordförandeposten. Enligt uppgift leds den av rekryteringsfirman Russell Reynolds. Sky News skriver att ordföranderollen är en av de mest prestigefyllda i den brittiska klädbranschen till följd av bolagets goda kursutveckling på aktiemarknaden. 

Asos grundades för 18 år sedan och har nu ett marknadsvärde om 5,45 miljarder pund, vilket innebär att man värderas högre än det mest välkända brittiska klädbolaget Marks & Spencer. 

Konkurrenten tillkännagav i veckan att man ska stänga 100 butiker fram till 2022. Asos framgångar har lett till att flera liknande aktörer har uppkommit, däribland Farfetch som väntas börsnoteras senare i år och som värderas till mer än fem miljarder dollar. Den tidigare Amazon-chefen McBride ska nämnas har styrelseuppdrag för cykelåterförsäljaren Wiggle och e-handelsbolaget AO.com. Han har även en roll som seniorrådgivare för riskkapitalbolaget Scottish Equity Partners. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies