Annons

E-handelsgigant nära förvärva klassisk modemärke

Det brittiska e-handelsbolaget Boohoo är i långt gångna förhandlingar om att förvärva Karen Millen och systervarumärket Coast.

Foto:Richard Shotwell

Det uppger Sky News med hänvisning till anonyma källor.

Källorna betonar för tv-kanalen att affären ännu inte är i hamn och att den fortfarande kan avbrytas.

Karen Millen befinner sig sedan några veckor tillbaka i en insolvensprocess och tanken är ett vissa av bolagets skulder inte följer med i affären.

Sky News skriver att affären skulle understryka de förändringar som sker i den brittiska detaljhandelssektorn.

Karen Millen, som grundades av entreprenören med samma namn i början på 1980-talet, är ett väletablerat modemärke som omsatte lite mer än 160 miljoner pund föregående räkenskapsår och som har fler än 1.100 anställda. Många av dessa befaras förlora jobbet om e-handlaren Boohoo, grundat 2006 och med ett börsvärde om 2,6 miljarder pund, lyckas slutföra förvärvet.

Varken Karen Millen eller Boohoo vill kommentera uppgifterna.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?