ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

E-handelsbolaget Urb-it ska skära 30 miljoner – vd lämnar

Urb-it, som listades på First North i början av juli och som är verksamt inom e-handel, kommer under den närmsta tiden genomföra en omorganisation och kostnadsneddragningar. Nuvarande vd Fredrik Warstedt lämnar bolaget.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har "gått in i en ny fas" och styrelsen och ledningen har under sommaren genomfört en översyn av organisationen.

"Efter denna översyn avser Bolaget att omorganisera verksamheten i syfte att uppnå högre effektivitet och lägre kostnader samt säkerställa ett tydligare fokus framgent. Omorganisationen kan komma att påverka både anställda och konsulter", skriver bolaget.

Åtgärderna beräknas att på årsbasis minska företagets kostnader med cirka 30 miljoner kronor. Kostnaderna för att genomföra åtgärderna kommer inte överstiga 2 miljoner kronor, bedömer bolaget.

"I samband med detta har vd Fredrik Warstedt bett att av icke-arbetsrelaterade hälsoskäl få lämna sin befattning som han innehaft sedan 19 maj 2017. Styrelsens ordförande Lage Jonason går från och med 7 augusti in som tillförordnad vd", skriver bolaget.

Bolaget gjorde en rörelseförlust om 54,5 miljoner kronor 2016 och motsvarande siffra för det första kvartalet var -21,2 miljoner konor.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies