ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

E-handeln steg med 14 procent i januari

Postnords senaste e-barometer visar att konsumtionen på nätet var upp med cirka 14 procent under januari. Varje person köpte i genomsnitt cirka 2,3 varor för 2 000 kronor.

Antalet som handlade via nätet uppgick till 67 procent av befolkningen.

Särskilt sugna var konsumenterna på livsmedel som stod för elva procent av alla inköp, att jämföra med fem procent för samma period året innan. Mest köpta var hursomhelst kläder (33 procent), följt av media och skönhetsprodukter med 28 procent vardera.

Svenskarna har också i allt högre grad börjat e-shoppa via mobilen. Numera görs 39 procent av köpen genom den bärbara enheten (24), enligt Postnord.

”Kvinnor handlar oftare med mobilen än vad män gör, framförallt kvinnor mellan 18-29 år, där närmare 60 procent gjort minst ett köp med mobilen under månaden”, står det i rapporten.

E-handeln sträcker sig dock inte bara till Sverige, utan även utomlands. Under januari valde var femte svensk att köpa något genom en utländsk e-handelssajt. Mest populära var kinesiska e-handelssajter som stod för 30 procent av köpen, följt av brittiska och tyska med 28 procent respektive 22 procent.

Antalet returnerade varor låg på tio procent. De som returnerade mest var kvinnor i åldrarna 30-49.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer