Hoppa till innehållet

Annons

E-handeln på Black friday slog rekord – trots färre sålda varor

Årets Black friday slog rekord för e-handeln, men antalet köp var färre än förra året. Istället köpte vi dyrare varor på nätet under readagen.

”Denna trend kan bero på många faktorer men tydligt är att fler sällanköpsvaror och premiumprodukter nu handlas online”, säger Markus Bergström på Svea Ekonomi i ett pressmeddelande.

2020 stagnerade tillväxten för Black friday-handeln i Sverge. I år är den tillbaka, åtminstone bland e-handlarna. Enligt undersökningen, som gjorts at Svea Ekonomi och Prisjakt, ökade e-handeln med 4,1 procent jämfört med förra årets Black friday.

Även de längre reaperioderna ”black week” och ”black month” växer, visar undersökningen. 

”Det är den längre reaperioden som växer snabbast, och i framtiden lär vi prata mer om Black Month. Fredagen är dock fortsatt den bästa dagen för konsumenter att hitta bra deals: priserna var lägst den dagen och i snitt låg rabatterna på 21 procent”, säger Oscar Hagman, produkt- och dataanalytiker på Prisjakt.

Han säger också att färre priser smyghöjdes inför årets rea, jämför med förra året.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera