1515
Annons

Dunkin' dumpar Donuts

Det amerikanska munkföretaget Dunkin' Donuts byter namn. Den som vill ha sin flottyrmunk får i framtiden leta upp en ”Dunkin'”.

Foto:Mark Lennihan

Slopandet av donuts-delen i namnet kommer efter att företaget börjat fokusera på kaffe och frukost i stället för söta bakverk, allt för att möta konkurrensen från kaffekedjor som Starbucks. Men frågan är om den nya förpackningen hjälper. Namnbytet kommer samtidigt som kaffekedjorna i USA rapporterar att kaffeförsäljningen minskar. På ”Dunkin'” råder dock optimism:

”Den nya imagen ska spegla företagets fokus på att servera fantastiskt kaffe snabbt samtidigt som de bekant rosa och orangea färgerna finns kvar”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Namnbytet ska vara genomfört till årsskiftet. Bolagets svenska franchise gick i konkurs i juli i år.

Nord Stream 2 tömd på gas

Nord Stream 2 är tömd på gas, skriver danska Energistyrelsen på Twitter. Det rapporterar danska TV2.

Foto:Forsvaret, Danska Försvaret

Prognosen efter att läckorna på de båda gasledningarna upptäcktes i början av veckan var att gasen kunde vara slut på söndagen. Nu uppger företaget Nord Stream för Energistyrelsen att det har uppstått ett stabilt tryck i ledningen, vilket tyder på att all gas har läckt ut.

Det framgår inte hur statusen är för Nord Stream 1.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera