Annons

Duearity vände till förlust tredje kvartalet

Medtechbolaget Duearitys rörelseresultat i det tredje kvartalet 2021 blev -3,9 miljoner kronor (0,2). 

Bolaget som noterades på First North i maj hade inga intäkter under perioden.

Enligt bolagets vd Fredrik Westman kvarstår målsättningen att nå breakeven under 2022.

”Marknadsresponsen har varit mycket positiv vilket inte minst antalet besökare på vår websida tinearity.com visar. Vi har nu på årsbasis uppemot 150 000 besökare vilket dels antyder att vår marknadsföring hittills gett god effekt, dels att det finns ett stort intresse för vår första produkt, Tinearity, vilken lanseras inom några månader”, skriver vd:n.

Innehåll från SpotlightAnnons

Stor marknadspotential för forskning på tarmfloran

Ronny Hermansen, vd och Anita Patel Jusnes, Chief Commercial Director på Genetic Analysis.
Ronny Hermansen, vd och Anita Patel Jusnes, Chief Commercial Director på Genetic Analysis.

En tarmflora i obalans kan orsaka stora bekymmer – alltifrån sömnsvårigheter till magproblem. Det norska företaget, Genetic Analysis, har ett decennium av tarmflora-forskning i ryggen och ser stor potential på marknaden. 

Med mer än tio års expertis inom forskning och produktutveckling är norska diagnostikföretaget Genetic Analysis en pionjär inom det mänskliga mikrobiomområdet. 

– Forskning och diagnostik är A och O för en bra behandling. Vi ser allt större intresse för diagnostiska tester som identifierar obalans mellan bra och dåliga bakterier i tarmfloran, säger Ronny Hermansen, vd för Genetic Analysis.  

Bolagets flaggskepp, plattformen GA-map Dysbios Test, gör det möjligt att generera profiler av en persons tarmmikrobiota och koppla profilen till patientens hälsotillstånd. Testet är lämpligt vid behandling av patienter med Irritable Bowel Syndrome (IBS), Inflammatory Bowel Disease (IBD), diabetes typ 2, tarmsjukdom (mag-tarmproblem), livsstilssjukdomar och leaky-gut syndrome. Sedan pandemins framfart har bolaget dessutom utvecklat ett test för covid-19 via avföringsprover. 

Läs mer om Genetic Analysis här.  

Stor marknadspotential

Intresset har inte enbart ökat hos forskare och patienter med dåliga magar, utan marknadspotentialen bedöms stor – och ökar år för år. Runt 70 miljoner människor i Europa och USA lider av IBS och IBD.

– Det finns stora utvecklingsmöjligheter på marknaden och vår målsättning är främst att teckna avtal med laboratorier för installation av vår plattform. Vidare vill vi växa, expandera geografiskt och utveckla nya diagnostiska tester, säger Anita Patel Jusnes, marknadschef på Genetic Analysis. 

Som första norska bolag på Spotlight Stock Market noterades Genetic Analysis i oktober 2021. Och mycket har onekligen hänt sedan dess. 

– Vi har levererat flera spännande milstolpar sedan noteringen. Bland annat har vi fått viktiga avtal i Kina och stora kunder både över Europa och Australien, berättar Ronny Hermansen. 

Sverige i framkant inom biotech

Det som lockade med den svenska handelsplatsen var investeringskunskapen och försprånget på biotech-marknaden. Den lättillgängliga supporten och rådgivningen har också varit ett stort plus, menar Ronny Hermansen.

– I Sverige är allt fler biotech-företag noterade vilket gör det naturligt för oss att söka oss hit och få ta del av den expertisen som Spotlight erbjuder. De guidar oss och erbjuder rätt sorts hjälp som Genetic Analysis behöver.   

Här hittar du mer information om handelsplatsen Spotlight Stock Market.  

Om Spotlight Stock Market 

Spotlight Stock Market grundades 1997 med en tydlig idé: att göra det enklare, tryggare och synligare för tillväxtbolag att vara noterade. Sedan dag ett har vi jobbat för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för tillväxtbolag att få tillgång till expansionskapital och börsens fördelar för att kunna fortsätta utveckla sin verksamhet.

Om Genetic Analysis

Genetic Analysis är verksamma inom medicinteknik. Bolaget bedriver forskning och utveckling inom området för diagnostik, med störst fokus mot mänsklig mikrobiomet. Tekniken utgår ifrån bolagets forskningsplattform och IVD-produkterna används exempelvis för testtagning och analys av bakterier och virus. Störst verksamhet återfinns inom den amerikanska marknaden och produkterna vidaresäljs huvudsakligen till laboratorier.

 

Mer från Spotlight

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Spotlight och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera