Annons

Drygt 150 poliser som slutat vill återvända

Kampanjen för att få tillbaka personal som slutat har givit resultat. Efter annonsering har 151 tidigare poliser anmält intresse för att söka sig tillbaka till myndigheten, uppger polisen.

I somras satte Polismyndigheten in en annonskampanj som var särskilt riktad till före detta poliser. Tanken var att göra det möjligt för alla som vill att återvända, eftersom det krävs att det finns utlysta tjänster för att få statlig anställning. När ansökningstiden nu gått ut, den 31 augusti, har alltså 151 personer anmält sitt intresse.

I nästa steg ska rekryteringsförfarandet påbörjas genom att alla ansökningar ska gås igenom. Där kontrolleras bland annat behörigheter, önskemål om placering och sedan följer bland annat intervjuer, lämplighetsbedömningar, inhämtning av referenser samt säkerhetsprövningar.

Det är i dag inte möjligt att säga exakt hur många som faktiskt blir återanställda.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?