Annons

Dropbox siktar mot börsen

Tech-bolaget Dropbox har lämnat in ansökan om börsnoteringserbjudande på upp till 500 miljoner dollar. Det rapporterar flera amerikanska medier.

I ansökan framgår det att Dropbox redovisade intäkter på 1,1 miljarder dollar för 2017, en ökning med 31 procent från 844,8 miljoner dollar året före. Bolagets nettoförlust sjönk till 111,7 miljoner dollar i fjol från 210,2 miljoner dollar år 2016.

Beloppet kan komma att höjas.

Goldman Sachs, JPMorgan och Deutsche Bank Securities agerar underwriters för börsintroduktionen.

Finwire har tidigare rapporterat att det har spekulerats i flera år om en annalkande börsnotering för Dropbox. Det som ska ha hindrat företaget från något sådant har varit värderingen på tio miljarder dollar.

Den har varit svår att återspegla med bolagets finansiella siffror. Därför har Dropbox avvaktat och förbättrat lönsamheten i syfte att minska värderingsgapet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?