Annons

Drönare desinficerar indisk miljonstad

Den indiska miljonstaden Ahmedabad har provat en ny idé för att få bort coronasmitta från gator och torg. 

Under lördagen skickades drönare ut för att desinficera staden med rengöringsmedel, timmar efter det att polisen tömt gatorna på demonstranter som motsatte sig landets hårda restriktioner.

Foto:Ajit Solanki

Ahmedabad, med omkring fem miljoner invånare, har tidigare väckt myndigheternas oro sedan många fall av smittan upptäckts där. Sammanlagt rör det sig om drygt tio procent av de rapporterade fallen i Indien. När det gäller döda har omkring 350 av totalt 2.000 fall rapporterats från Ahmedabad.

För att förhindra smittspridning av viruset infördes ett nationellt utegångsförbud i Indien i slutet av mars. I andra delar av landet har restriktionerna börjat lättas något och jordbrukare och industriarbetare har fått gå tillbaka till sina arbeten. Men för att få bukt med det lokala utbrottet i Ahmedabad har restriktionerna där i stället skärpts ytterligare.

Militärer och poliser patrullerar nu gatorna för att förhindra att folk bryter mot förbudet, och i princip alla butiker hålls stängda.

Innehåll från 3 VännerAnnons

3 Vänners Glass: ”Vi tackar som varmast och smälter som glass i solsken”

2022 lider mot sitt slut och 3 Vänners Glass ser med stolthet tillbaka på hur bolaget har lyckats befästa en stark position på den svenska glassmarknaden, så även i Finland. Nu blickar 3 Vänners Glass mot 2023 med stor tillförsikt. 

– Inget av detta vore möjligt utan alla hundratusentals vänner som funnit vår glass. Att folk så ofta utrycker att glassen smakar som i barndomen är den finaste komplimang vi kan få. Recepten är enkla men ack så sällsynta, glass utan tillsatser, gjorda på endast äkta råvaror och rikligt av dem och ingen som helst tillsatt luft, detta verkar vara grunden i vår framgång, säger Matias Ristiniemi, en av grundarna till 3 Vänners Glass. 

Han fortsätter med att framhäva hur bolagets framgång till stor del beror på deras samarbetspartners, såsom ICA COOP, Hemköp, 7-Eleven och Foodora. 

– Utan våra partners skulle inget vara möjligt. Vi är också glada över att vår senaste partner, Mathem, valde oss som årets leverantör/nykomling, finare utmärkelse kunde vi aldrig drömma om. 

Matias tar tillfället i akt att tipsa om 3 Vänners julnyheter: Pepparkaksglassar fyllda med hemmagjord och ljuvlig pepparkaksdeg – en personlig favorit. 

– De finns både som bägare och som strutglass. Nu hoppas vi på att nå nya vänner och vill önska våra kunder ett gott nytt år. Skulle någon vilja prata glass går det bra att ta kontakt med mig eller medgrundaren Joakim Graan via vår hemsida. Vi har gjort mycket, men vet att det finns minst lika mycket kvar att göra och våra kunder är vår absolut bästa resurs, avslutar Matias. 

Läs mer och kontakta Matias och Joakim här!  

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med 3 Vänner och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera