1515
Annons

Drömmen sprack – men nya Nordea applåderades av marknaden

LONDON. Nordea ska spara uppemot 8 miljarder kronor under tre år, varav närmare hälften ska hämtas i personalneddragningar som ser ut att drabba tusentals anställda.

Den tidigare ledarduons storslagna dröm, som en analytiker uttryckte det, må ha spruckit, men storbankens kapitalmarknadsdag i London möttes av applåder från aktiemarknaden.

Frank Vang-Jensen, vd på Nordea.
Frank Vang-Jensen, vd på Nordea.Foto:Anders Birger

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Volkswagen miljardsatsar på produktion av batterimaterial genom samriskbolag

Tyska fordonsjätten Volkswagen och belgiska Umicore ska inrätta ett samriskbolag inom produktion av batterimaterial. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolagen ska tillsammans investera cirka 3 miljarder euro för att tillverka katodmaterial till Volkswagens elbilar. Produktionen är planerad att starta 2025. Det är ännu oklart var fabriken kommer att ligga. 

Målet är att vid slutet av årtiondet ha en produktion som kan driva 2,2 miljoner helt eldrivna bilar, uppger Volkswagen.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera