Annons

Drömgränsen spräckt – nu har vi 100.000 prenumeranter

Dagens industri passerar i dag drömgränsen på 100.000 prenumeranter.

Dagens Industri passerade på tisdagen drömgränsen 100.000 prenumeranter. Det firades med livemusik och bakelser.
Dagens Industri passerade på tisdagen drömgränsen 100.000 prenumeranter. Det firades med livemusik och bakelser.Foto:Joey Abrait
Foto:Joey Abrait
Foto:Joey Abrait

”Vi har jobbat hårt för att nå 100.000 prenumeranter under 2020. Nu lyckas vi nå målet redan i början av mars, vilket är oerhört glädjande”, säger Dagens industris chefredaktör Peter Fellman.

Med livemusik och bakelser till alla medarbetare inom Bonnier News (där bland annat Dagens Nyheter och Expressen ingår) som kom till jobbet på tidningshuset på Gjörwellsgatan i Stockholm på tisdagen firade Dagens industri att vi passerat 100.000 prenumeranter.

Det är en viktig milstolpe i det arbete som inleddes för drygt tre år sedan med att få antalet digitala prenumerationer att växa samtidigt som antalet pappersprenumerationer ska hållas intakt.

”För tre år sedan hade vi omkring 5.000 digitala prenumeranter. I dag har vi över 60.000 prenumeranter. Det här är en mycket stark utveckling som vi gläds mycket över”, säger Peter Fellman.

Dagens industri har de senaste tre åren prioriterat att vara den snabbaste nyhetsförmedlaren om börs och näringsliv och samtidigt ge prenumeranterna exklusivt innehåll i form av avslöjanden, granskningar, serier, fördjupad analys och rådgivande journalistik.

Under de senaste veckorna har Dagens industri sett en kraftig tillväxt av läsare och under marknadskaoset på måndagen nådde läsningen 6,7 miljoner sidvisningar, den starkaste dagen någonsin för Dagens industris digitala läsning. 

”Målet om 100.000 prenumeranter kändes långt borta för något år sedan, men hela företaget har kämpat stenhårt mot det här målet”, säger Martin Mellgren, chef läsarintäkter Di-gruppen och blickar framåt:

”I och med att vi nådde 100.000 tidigare än planerat så har vi inte hunnit sätta det nya målet ännu, men vi ska sätta oss och göra en analys av det nu. Personligen tippar jag på att det blir runt 130.000 prenumeranter någon gång under 2022.”


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från SnowflakeAnnons

Snowflake samlar och delar tillförlitlig Covid19-data

Snowflake samlar data på ett och samma ställe för värdefull analys.
Snowflake samlar data på ett och samma ställe för värdefull analys.

Coronapandemin har visat att vi behöver ta del av information på rätt sätt – från pålitliga källor, strukturerat och uppdaterat i realtid. Snowflake tar fasta på detta och samlar tillförlitlig data på sin Cloud Data Platform.

I Snowflakes Data Cloud Platform kan användaren skapa en ”single source of truth” med realtidsdata som samlats in från källor som WHO och John Hopkins-universitet. Data över antalet smittade i världen sammanställs på Snowflake Data Marketplace. Plattformen kan hjälpa företag och organisationer att fatta välgrundade beslut och bli mer datadrivna. 

– Datan är redan förberedd för analys när den ligger på vår plattform vilket gör informationen lätt att hantera. Den är även enkel att kombinera med sin egen data för att skapa en bättre bild över sin verksamhet, säger Sam Bäcknäs, Senior Sales Engineer på Snowflake i Sverige. 

Kombinerar datakällor för värdefull analys

Data över antalet smittade kombineras med data om befolkningstäthet och även geolokalisering. För globala bolag kan denna information vara avgörande vid planering kring när kontor och butiker på olika platser i världen ska öppna igen, eller för att förutse hur försäljningen kommer att påverkas i olika länder och regioner. Enligt Sam Bäcknäs är det just kombinationen av datakällor som möjliggör intressanta och värdefulla analyser. 

EXTERN LÄNK: Få tillgång till Covid19-data genom Snowflake Data Marketplace  

– Genom att binda ihop data på Snowflake Data Marketplace över antalet smittade med exempelvis befolkningstäthet och väderinformation kan man göra prediktioner om hur smittspridningen kommer utvecklas och var man borde satsa mer på förebyggande arbete, säger han och fortsätter:

– Jag ser även stor potential för ”data sharing” mellan olika sjukhus i Stockholmsregionen som exempel. Då skulle personalen kunna få information om lediga intensivvårdsplatser i realtid i en dashboard istället för genom telefonsamtal mellan sjukhusen. Detta är lättare att överblicka och innebär mindre belastning för personalen. 

EXTERN LÄNK: Nyfiken på Data Sharing? Läs mer här 

Molnlösning innebär många fördelar

Sam Bäcknäs menar att många företag och organisationer i dag sitter på värdefull data som kan kombineras och visualiseras för viktiga insikter om den egna verksamheten, och som de även kan sälja vidare. Genom att samla all data på Snowflakes plattform kan kunden dra nytta av alla fördelar med den skalbarhet och administrativa enkelhet som en molnlösning erbjuder. 

Fakta Snowflake
Snowflake är en helt molnbaserad data-plattform som finns på Azure, AWS och GCP och är skapad för framtidens datahantering. Produkten fungerar som ”software as a service” och möjliggör att kunder samlar sin värdefulla data på ett och samma ställe. Genom Snowflake Data Marketplace ges också möjligheten att sälja egna dataset som kan vara av intresse för andra bolag.
Läs mer på www.snowflake.com  

 

Mer från Snowflake

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Snowflake och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?