Annons

Drama kring krisbanken Credit Suisse – detta har hänt under lördagen

Samtal om hur krisande Credit Suisse, som skapade stor global börsoro i veckan, ska räddas pågår för fullt under helgen och en uppgörelse med UBS tycks vara huvudspåret.

Ambitionen är att ha en lösning på plats innan börsöppning på måndagen.

Här är en sammanställning av lördagens turer kring Credit Suisse.

Foto:ALESSANDRO DELLA BELLA

UBS diskuterar sammanslagning – kan få snabbspår men kräver statligt stöd
Schweiziska UBS och pressade Credit Suisse uppges hålla möten om en eventuell sammanslagning, där den schweiziska centralbanken och översynsmyndigheten Finma står som arrangörer. Schweiziska myndigheterna ska ha framfört till företrädare för Storbritannien och USA att en sammanslagning av de två bankerna är prioriterad och att ambitionen är att ha en lösning på plats innan måndagens börsöppning. Som en nödåtgärd kan Schweiz låta godkännandet av en sådan affär gå igenom ett ”snabbspår”, rapporterar Financial Times under lördagskvällen med hänvisning till anonyma källor.

UBS ska i sin tur ha fört fram krav på statliga ersättningar för framtida förluster i Credit Suisse, om en affär skulle komma på plats. Banken ska ha pekat ut den krisande konkurrentens investmentbank- och handelsverksamhet som problematiska vid ett eventuellt övertagande, bland annat kopplat till regulatorisk granskning, skriver Bloomberg och hänvisar till källor.

Även Deutsche Bank uppges vilja köpa delar av Credit Suisse
Under eftermiddagen rapporterade Bloomberg om att även Deutsche Bank visat intresse för Credit Suisse. Enligt nyhetsbyrån, som hänvisar till källor, skulle det gälla delar av Credit Suisses verksamhet. Diskussioner ska föras mellan parterna men inget bud ska ha lagts.

Blackrock dementerar uppgifter om planer på konkurrerande bud
Financial Times rapporterade under lördagen att den amerikanska fondjätten Blackrock ska ha varit intresserat av att lägga ett konkurrerande bud på Credit Suisse. Blackrock ska ha övervägt flera alternativ, varav ett var att gå samman med andra investerare och ett annat var att köpa loss delar av verksamheten på egen hand. Men fondjätten förnekar uppgifterna, enligt Reuters.

Deutsche Bank, UBS, Credit Suisse och Finma har inte velat ge några kommentarer till internationella medier. Inte heller centralbankerna i Schweiz, USA eller England har lämnat kommentarer.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera