Annons

"Dr. Doom" pekar ut spekulationsbubbla

Bitcoin kommer att regleras ihjäl och investerarna är fast i en spekulationsbubbla. Det är beskedet från ekonomiprofessorn Nouriel Roubini, känd som "Dr. Doom", enligt Business Insider.

Nouriel Roubini.
Nouriel Roubini.Bild:TT

Nouriel "Dr. Doom" Roubini, professorn i internationell ekonomi vid New York University som blivit känd för sina pessimistiska varningar, har en dyster prognos för investerare som gått in i bitcoin.

I en intervju med ekonomisajten Business Insider säger han att kryptovalutan kommer att möta sin undergång när myndigheter runt om i världen hinner i kapp och reglerar bort en stor del av handeln.

"Det är varken ett seriöst sätt att betala eller ett bar sätt att förvara kapital. Bitcoin föder sig själv. Det finns inga fundamentala skäl för priset att nå sådana nivåer", säger han till Business Insider.

I september rasade priset på bitcoin efter uppgifter om att kinesiska myndigheter stängt ner lokala handelsplatser.

Di har tidigare rapporterat om att intresset för att handla med bitcoin stigit explosionsartat bland privatspararna. Men enligt Nouriel Roubini kan det sluta med förskräckelse:

"Jag anser att det finns en gigantisk spekulativ bubbla i relation till bitcoin", säger han till Business Insider.

Under de senaste veckorna har priset på bitcoin stigit som en raket. Kryptovalutan har slagit rekord efter rekord och nådde en ny topp på strax över 7.601 dollar eller 63.759 kronor under helgen.

Det har dock varit en svajig resa för investerarna. Kryptovalutan handlades till exempel mellan 6.950 och 7.200 dollar under tisdagen enligt Coindesk.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?