Doxas förlust ökade efter halverad omsättning

Doxa, som tillverkar dentala biokeramiska produkter, redovisar ett nettoresultat för det fjärde kvartalet 2020 på -2,7 miljoner kronor (-0,2). 

Nettoomsättningen nästan halverades till 3,6 miljoner kronor (7,1).

Trots att försäljningen var långt under året innan så är trenden positiv och visar att marknaden håller på att återhämta sig, uppger Doxas vd Henrik Nedoh i delårsrapporten.

Rörelseresultatet backade till -2,5 miljoner kronor (-0,2) i kvartalet.

”Vi lämnar en väldigt tuff tid bakom oss och ser positivt på framtiden. Vår försäljning har visat på en återhämtning och våra distributörer är igång igen. Lanseringen av våra nya produkter kommer att bli viktig för vår tillväxt under 2021”, skriver Henrik Nedoh.

Bolaget försätter att utveckla fler bioaktiva och biokompatibla dentala förbrukningsvaror i nära samarbete med sina strategiska partners, uppger han.

”Vi kommer även under 2021 att prioritera vår huvudmarknad USA och i nära samarbete med Hakusui utveckla Ceramir på den japanska marknaden. Vi har nu en portfölj av Ceramirprodukter som gör att jag ser positivt på våra möjligheter att ta nästa steg och öka tillväxttakten under 2021 jämfört med tidigare år”, skriver Doxa-chefen.

Doxa-aktien var efter en halvtimmes handel på fredagen ned 0,9 procent på handelsplattformen Nasdaq First North.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?