Annons

Donald Trump vägrar visa upp sin deklaration

USA:s president Donald Trump kommer inte att offentliggöra sina självdeklarationer meddelar, Kellyanne Conway, en av Donald Trumps absolut närmaste rådgivare.

Bild:Evan Vucci

"Vita husets svar är att han inte kommer att offentliggöra sina skatteinbetalningar", säger Conway till ABC News.

Mer än 209.000 personer har undertecknat en petition som kräver att presidenten omedelbart offentliggör sina deklarationer. Enligt Vita husets regelverk måste människor få svar om det finns mer än 100.000 namnunderskrifter på en sådan framställan.

"Vi processade detta genom hela valrörelsen, människor bryr sig inte, de röstade på honom. Han gjorde detta mycket tydligt. De flesta amerikaner är inriktade på hur deras egen skatt kommer att se ut medan Trump sitter vid makten. Inte hur hans ser ut", säger Conway.

Det finns ingen lag som tvingar den amerikanske presidenten att offentliggöra sin deklaration, men det finns en lång tradition att den person som innehar ämbetet gör det för att på så vis undvika frågor och spekulationer i ämnet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?