Annons

Donald Trump: Papadopoulos är en lögnare

Förvirringen är stor i Washington efter specialutredaren Robert Muellers väntade åtal mot Paul Manafort och Rick Gates på måndagen och lika oväntade avtal med den frivilliga kampanjmedarbetaren George Papadopoulos i utredningen kring rysk inblandning i fjolårets presidentval.

Donald Trump.
Donald Trump.Bild:Evan Vucci/TT

President Donald Trump och resten av Vita huset visar upp en enad fasad där de försöker vidga avståndet mellan presidenten och de tidigare kampanjmedarbetarna. Informationen är att Manaforts och Gates åtal gäller aktiviteter långt innan Manafort valdes till kampanjchef i mars 2016 för Donald Trumps satsning på att bli president. Men enligt åtalet gäller det också tiden strax innan Paul Manfort plockades in av Donald Trump.

”Fake News arbetar övertid. Som Paul Manaforts advokat säger var det aldrig någon maskopi, de händelser som nämns inföll långt före han kom till min kampanj”, twittrade presidenten på tisdag morgon.

När det gäller George Papadopoulos försöker presidenten på alla sätt spela ner hans betydelse som en lögnare och en av tusentals frivilliga kampanjmedarbetare som aldrig haft någon betydelse.

”Få människor kände till den här unga medarbetaren på en mycket låg nivå med namnet George, som också bevisat sig vara en lögnare. Granska demokraterna!”, fortsatte Donald Trump i nästa tweet.

Han, försöker liksom resten av republikanerna i Washington, febrilt styra över debatten till den skattereform som de republikanska kongressledamöterna siktar på att rösta igenom innan Thanksgiving helgen i slutet av november.

”Jag hoppas folk börjar fokusera på våra massiva skattesänkningar för företag (jobb) och medelklassen (förutom korrupta demokrater)”, skrev presidenten i tisdagsmorgonens tredje ilskna tweet.

Enligt flera mediauppgifter var Donald Trump så ursinnig efter måndagens utspel av Robert Mueller, att det krävdes flera personer under en lång tid för att lugna ner honom.

De republikanska kongressledamöterna duckar, liksom många andra, just nu i väntan på vad som blir nästa steg för Robert Mueller. Vita huset säger sig veta att specialutredaren snart kommer att avsluta sin utredning, medan de flesta experter tror att måndagens utspel bara är en start för att komma åt ”de stora fiskarna”.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera