1515

Donald Trump: Jag ser väldigt mycket fram emot 2024

Avstängd från sociala medier, men inte desto mindre starkt inflytelserik i Republikanerna återvände USA:s förre president Donald Trump under lördagskvällen till den politiska scenen.

”Vårt land förstörs mitt framför våra ögon”, sade han i ett tal i delstaten North Carolina och hintade om presidentvalet 2024, utan att ge några besked.

Donald Trump under sitt anförande i North Carolina.
Donald Trump under sitt anförande i North Carolina.Foto:Chris Seward

”Vår president!”

Så presenterades Donald Trump av ordföranden för det republikanska partiet i North Carolina, Michael Whatley, när han klev upp på scenen i Greenville, en timme efter utsatt tid natten mot söndag, svensk tid.

Det var Donald Trumps första politiska framträdande utanför sin nya hemdelstat Florida sedan han lämnade Vita huset i januari och de 1.250 gästerna på Republikanernas konvent välkomnade den förre presidenten med en flera minuter lång applåd. 

Det 90 minuter långa talet liknade hans kampanjtal under valrörelsen i fjol. Han hyllade genomgående sina politiska bedrifter – från bygget av muren mot Mexiko och skattesänkningar till utvecklandet av vaccin mot covid-19 – samtidigt som han angrep den sittande presidenten Joe Biden, vars politik han flera gånger kallade för socialism.

”När vi samlas här i kväll håller vårt land på att förstöras inför våra ögon”, sade han.

Han fortsatte också att upprepa sina påståenden om att valet i fjol var riggat, men utan att lägga fram några som helst bevis för det.

”Det var det mest korrupta valet som någonsin har skett i vårt land”, påstod han, och jämförde det med val som sker i mindre utvecklade demokratier.

”Valet kommer att bli ihågkommet som århundradets värsta illdåd. Vi kan aldrig låta det hända igen.”

Samtliga amerikanska domstolar och delstater som har granskat valresultatet har avfärdat påstående om röstfusk och fastslagit att Bidens valseger är korrekt. 

Trump lovade att partiet ska komma tillbaka till mellanårsvalet nästa år, då det ska väljas nya ledamöter till kongressens två kamrar: representanthuset och senaten.

Och han hintade återigen om presidentvalet 2024 – utan att egentligen säga någonting.

”Vi ska vinna North Carolinas viktiga senatsval, och vi ska lägga grunden till att Republikanerna ännu en gång bär upp den framstående delstaten North Carolina, under ett år som jag ser väldigt mycket fram emot – 2024”, sade Trump till publikens jubel.

Den 74-årige miljardären har öppet underhållit tanken på att kandidera till presidentposten vid nästa val och varje ord han säger vägs på guldvåg. 

Trump höll sitt tal dagen efter att Facebook meddelat att han kommer att vara avstängd från plattformen till minst januari 2023. Expresidenten var snabb med att kritisera Facebooks beslut, och vd:n Mark Zuckerberg fick sig en känga också i talet.

”De kanske tillåter mig att komma tillbaka om två år, men det är jag inte intresserad av”, sade Trump kryptiskt.

Nätjättar som Facebook, Instagram, Twitter och Youtube stängde av Trump från sina plattformar kort efter det att hans anhängare stormat kongressbyggnaden Kapitolium den 6 januari i år.

Efter stormningen av kongressen har bara ett fåtal republikaner på hög nivå brutit med den förre presidenten, som trots att det har gått nästan fem månader sedan han lämnade Vita huset fortfarande inte officiellt har erkänt sig besegrad i presidentvalet 2020.


Innehåll från RapalAnnons

Optimaze Worksense vägleder en trygg retur till hybridarbete

Flexibelt hybridarbete har varit arbetsplatsstrategi för flera företag redan innan pandemin, men nu finns ett bredare intresse för att erbjuda medarbetare möjlighet att mer aktivitetsbaserat och dynamiskt kunna välja plats, tid och samarbetsmetod. Våra fysiska, sociala och digitala arbetsmiljöer förändras därav drastiskt för många.

Det är inte bara en eller annan personal- och fastighetschef som just nu skrapar sig i huvudet om hur man borde hantera en gradvis och trygg retur till kontoren. Trenden framöver verkar gå mot att företagen ser sig ha en stor del av sin personal på kontoret 2-3 dagar i veckan, medan övriga dagar spenderas på distans. Det här skapar frågeställningar kring hur stora kontorslokaler vi behöver framöver – och datan fattas för många.

Fysiska möten innebär fortfarande en viss smitto- och hälsorisk med nya vågor av virusvarianter kring hörnet. Vidareutveckling av existerande smarta digitala kontorslösningar, för att stötta en tryggare retur till kontoret, har därför varit i fokus det senaste året hos PropTech företaget Rapal, som även själva står inför samma problematik.

–  Vi har själva jobbat med detta i ett tiotal år, och lärt oss en hel del tillsammans med våra kunder genom åren, säger Pontus Kihlman, Head of Business Development för Optimaze på Rapal. Med vårt försprång vet vi nu att företag, med testade lösningen Optimaze Worksense, kan få smarta verktyg för att hantera sin personalkapacitet och säkerställa att alla håller rätt avstånd via öppen, transparent och visuell kommunikation via en ’digital tvilling’ av kontoret.

Smart Officelösning

Optimaze Worksense är en smart office-lösning med tillhörande mobilapp som gör det möjligt att lätt boka och avboka skrivbord, mötesrum eller lediga parkeringsplatser redan innan man har gått hemifrån. Det går även att kolla den egentliga närvaron eller luftkvaliteten i realtid, med data från sensorer. På så vis kan en anställd känna sig trygg innan de bokar en plats och lämnar hemmet, och behöver inte utsätta sig för onödiga risker i exempelvis tunnelbanan, om kontoret redan är fullbokat.

– Det behöver finnas möjligheter att via tekniska verktyg finna och dela på resurser, göra smidiga felanmälningar, eller ha koll på aspekter såsom luftkvaliteten på kontoret. Den ”digitala assistenten” tar bort friktion så som onödigt resande och sökande som inte har något mervärde och som inte bidrar till arbetet.

Analys av IoT-data

Därefter gäller det att följa upp långsiktigt – med Optimaze Worksense mäter och analyserar man IoT-data kring hur resurserna används. Detta ger insikter som sedan kan ligga till grund för att planera ett hållbarare, effektivare och mer kostnadseffektivt kontor.

– Vi hjälper till att optimera arbetsplatser ur både miljö-, kostnads- och medarbetarperspektiv, baserat på kontinuerligt insamlad data så att miljön stödjer organisationens framtida sätt att arbeta. Allt det här kan låta komplext, svårt och dyrt – men det tar endast en dag att lägga upp systemet, och kostnaderna ligger kring ”en kopp latte per medarbetare” i månaden.

I större skala, möjliggör Optimaze också en hel del annat inom fastighetsförvaltning. Ungefär 40 miljoner kvadratmeter av digitaliserade bottenplaner, över 30.000 hyreskontrakt och 1,6 miljarder euro årlig fastighetsomsättning optimeras och förvaltas idag med hjälp av programmet runt världen i 40 länder.

Läs mer om smarta lösningar och Optimaze Worksense

 

Mer från Rapal

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Rapal och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?