Annons

Donald Trump: Jag kommer att gripas

USA:s tidigare president Donald Trump påstår att han kommer att bli gripen.

Donald Trump.
Donald Trump.Foto:Andrew Harnik/AP

I ett inlägg i sociala medier skriver han med versaler att ”den klart ledande republikanska kandidaten och USA:s tidigare president kommer att gripas på tisdag nästa vecka”. Han uppmanar också sina anhängare att demonstrera.

I inlägget hänvisar Trump till ”illegala läckor” från en åklagarkammare på Manhattan i New York och han uppger att ”inget brott kan bevisas” och att det hela grundas på ”en gammal och helt och hållet avfärdad saga”.

Trumps inlägg publiceras i två delar på hans egen plattform Truth Social. Det är skrivet helt i versaler och ex-presidenten slår på flera sätt fast att det är ute med USA och att ”radikala vänsteranarkister har stulit vårt presidentval”.

”Vår nation är numera tredje världen och döende. Den amerikanska drömmen är död!”

Amerikanske medier har den senaste veckan rapporterat om att ett åtal mot Trump kan vara att vänta inom kort. Misstankarna gäller att Trump inför valkampanjen 2016 illegalt ska ha betalat porrstjärnan Stephanie Cliffords, även känd som Stormy Daniels, 130 000 dollar för att hon skulle hålla tyst om att de haft en relation.

Ett åtal kan påverka Trumps försök att bli Republikanernas presidentkandidat i valet 2024. Han har dock själv sagt att han skulle fortsätta sin presidentvalskampanj även om han åtalas.

Absolut, jag skulle inte ens tänka på att ge upp, sade Trump till reportrar inför sitt tal vid den årliga konservativa konferensen CPAC i början av mars i år.

Trump riskerar också åtal för en lång rad andra misstänkta brott både före, under och efter sin tid på presidentposten.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera