1515

Domedagsprofeten spår lavinkrasch

Den välkände investeraren och domedagsprofeten Marc Faber spår en ny krasch på USA-börserna där utförsäljningarna kommer att likna en lavin. Det uppgav han i CNBC:s program Futures Now, skriver Marketwatch.

Bild:TT

Kortfattat går hans senaste prognos ut på att USA-börserna i dagsläget är överköpta och investerare alltför optimistiska. Det i kombination med att Donald Trump inte lär kunna sporra landets ekonomi på grund av ett alltför högt nationellt skuldberg, kommer göra att investerare nyktrar till och börjar sälja aktier, menar Marc Faber.

”Marknaden kommer helt enkelt att börja gå ned. I takt med att den gör det kommer den att utlösa en försäljning som därefter kommer likna en lavin”, sade Marc Faber.

Marc Faber gjorde en mindre lyckad spådom om marknaden när han i augusti hävdade att S&P 500 stod inför en krasch på 50 procent. Sedan dess har utvecklingen varit den motsatta och ett rally har istället vidtagit och som fortfarande är igång. Nyligen passerade Dow Jones milstolpen på 20.000 punkter.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?