Dome Energy köper oljefält i USA

Dome Energy köper ett oljefält i Wyoming, USA. Anskaffningskostnaden uppgår till mindre än 50.000 dollar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Interna beräkningar visar att fältet har totala reserver om 1,4 miljoner fat, varav 450.000 fat är bevisade.

Dessa beräkningar visar även framtida diskonterat kassaflöde om 17 miljoner dollar till dagens oljepris.

Den potentiella dagliga produktionen är mer än 600 fat per dag. Potentiella brunnar kan sättas i drift för omedelbar produktionsstart, enligt beräkningarna.

Dome undersökte för första gången möjligheten att förvärva fältet 2012 men kunde inte komma till avslut med den tidigare ägaren. Marken blev tillgänglig eftersom den inte längre var HBP eller "held by production".

"Vi planerar att återuppta produktionen under de kommande månaderna och presentera ett utvecklingsprogram kort där efter", säger Domes vd Paul Mørch.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?