1515

Domare avvisar Trumps stämning i Pennsylvania

USA:s president Donald Trump har åkt på ännu ett i raden av bakslag i försöken att ändra valresultatet.

Trots att en domare kallar Trumps stämning för ”Frankensteins monster” och trots att partikamrater talar om pinsamheter fortsätter han att överklaga.

Foto:Evan Vucci

”Domstolen har inte befogenhet att ta bort en endaste persons rösträtt, än mindre rösträtten för miljontals medborgare,” skriver den federala distriktsdomaren Matthew Brann, rapporterar ABC News.

Presidenten har försökt få miljontals poströster i Pennsylvania ogiltigförklarade i det hittills mest uppmärksammade målet som presidenten och hans advokater har försökt att driva i domstol efter presidentvalet. Under processen lämnade två av Trumps advokater fallet och presidentens personlige advokat Rudy Giuliani trädde fram och drev frågan under domstolsförhandlingarna i veckan.

Giuliani argumenterade för att falska och tekniskt felaktiga poströster hade räknats i valdistrikt som vanns av utmanaren Joe Biden och därför borde Pennsylvania inte godkänna Bidens seger på nästan 81.000 röster.

Argumentationen förkastas av distriktsdomaren Matthew Brann. Det har inte framkommit övertygande bevisning på utbrett valfusk som skulle kunna rättfärdiga att hela valresultatet rivs upp, anser han.

”Den här stämningen är, precis som Frankensteins monster, slumpmässigt ihopsatt”, skriver Brann.

Han beskriver Giulianis påståenden som ett hopkok och av olika påståenden och spekulativa anklagelser.

”Man skulle kunna förvänta sig att när man försöker att få ett sådant häpnadsväckande domstolsutslag, så skulle käranden komma formidabelt beväpnad med övertygande juridiska argument och konkreta bevis på vidlyftig korruption. Så är inte fallet”, skriver Brann, som enligt CNN är en välkänd republikan i Pennsylvania, även om han tillsattes av den förre presidenten, demokraten Barack Obama.

Det är hittills den 30:e stämningen som Trumpkampanjen har förlorat i domstol, eller som de själva har dragit tillbaka, där de har försökt att förhala eller sätta stopp för valresultatet, rapporterar CNN.

Trumps advokat Rudy Giuliani säger i ett uttalande att han är besviken på utslaget, men:

”Det visar sig att dagens domslut hjälper oss i vår strategi att snabbt komma till USA:s högsta domstol”, skriver han.

På Twitter kallar Trump beslutet för en ”fortsättning på den oändliga häxjakten” och tillägger ”SKA ÖVERKLAGA”.

Trumpkampanjen klargjorde även i en domstolsinlaga på söndagskvällen svensk tid att Branns beslut ska överklagas. En majoritet av domarna i den högre instansen har tillsatts av republikanerna, varav fyra har utsetts av Trump, skriver Reuters.

I Michigan bad under lördagen delstatens republikaner i ett brev myndigheterna att skjuta upp godkännandet av delstatens valresultatet i två veckor för att möjliggöra en granskning av valsedlarna i Wayne County, där Detroit med en stor svart befolkning ingår. Biden leder med omkring 155 000 röster i delstaten.

Republikanernas försök att förhala valresultatet ser emellertid ut att vara ett långskott. En talesperson för Michigans valmyndighet uppger att det enligt delstatens lagar inte är tillåtet med granskningar förrän rösterna har godkänts, vilket kommer att ske på måndag, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Allt fler av Trumps partikamrater börja skruva obekvämt på sig.

Presidentens rådgivare under valkampanjen, före detta New Jersey-guvernören Chris Christie, kallar alla tomma juridiska turer för en ”nationell pinsamhet”.

Larry Hogan, republikansk guvernör i delstaten Maryland, säger att det är dags att acceptera nederlaget.

”Vi börjar likna en bananrepublik”, säger han.


Innehåll från GetacceptAnnons

Försäljning digitalt – kan ge upp till 30% högre hitrate

Att sälja digitalt kan lätt förknippas med en opersonlig säljprocess. Det blir svårare att visa vår personlighet, och offerten drunknar i en mailkorg tillsammans med minst tio andra. Så hur gör man för att inte bara klara av, utan till och med förbättra, sin försäljningsprocess när man säljer digitalt? 

– Det handlar om att hitta kommunikationskanaler som inte redan är mättade, säger medgrundaren av Vainu, Mikko Honkanen.

På Vainu har man tagit i bruk GetAccept i sina säljprocesser för att bättre kunna följa varje steg av säljprocessen via data - inte bara genom magkänsla. När de testade att skicka avtal både med och utan GetAccepts videofunktion, fick de högre stängningsfrekvens på de offerter som skickades med videopresentation. 

– Även om många vet att video är bra i alla möjliga sammanhang idag, är det ändå få B2B-bolag som nyttjar det. Därför är det en kommunikationskanal som gör det enkelt att sticka ut, menar Mikko Honkanen.

När Samir Smajic, VD och medgrundare av GetAccept, startade företaget 2015 så var det redan tydligt att digitalt var framtiden för B2B-försäljning. Sedan har utvecklingen gått snabbare än man räknat med.

– Att kunna ge en riktigt bra digital kundupplevelse, dubblar enligt McKinsey & Co sannolikheten för att stänga affären. Och det gör man inte genom att bara skicka en massa mail. E-signering är ett sätt att öka sin hitrate, men adderar man funktioner som engagerar, exempelvis chatt, video, en snygg paketering av sitt avtal och automatiska påminnelser, så ökar sannolikheten ännu mer.

Bland de som använder GetAccept så har de som använder fler engagerande funktioner i sina utskick upp till 30% högre hitrate, än de som endast skickar iväg ett avtal för e-signatur. Ingen vill ha en tråkig säljprocess, och kan man hitta sätt att göra den intressant och interaktiv kommer inte bara kunden bli nöjdare, utan du skapar också en snabbare och smidigare försäljningsprocess. 

– Det ligger kvar en gammal myt om att bolag inte är redo att börja arbeta såhär, och att det bara funkar på mindre affärer. Faktum är att data visar att 70% av företag är beredda att göra affärer upp till fem hundra tusen kronor i en onlinemiljö. En annan vanlig fördom är att kundens kund vill ha det på det traditionella viset. Men det är inte sant. Vi får ständigt kommentarer från våra kunder där de berättar om hur nöjda deras kunder blivit med det nya, förenklade sättet att signera avtal. Och det får våra kunder att se bra ut, säger Samir Smajic. 

Att komma igång med en mer engagerande digital säljprocess behöver varken vara tidskrävande eller svårt. I GetAccept har du allting samlat och får både översikt, automation och kommunikation i ett och samma verktyg. Att komma igång behöver inte ta mer än någon timme - även för det lite större säljteamet. 

Lär dig mer och boka en demo med GetAccept idag! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?